Mountain(eer) Modern

header.JPG

MOUNTAIN[EER] MODERN PLAYSCAPE

LOCATION: Roaring Fork Valley
CLIENT: Private
SITE METRICS: 1.25 Acres
SCOPE: landscape architecture
COMPLETION: Summer/Fall 2017

COLLABORATORS: Black Shack Office

ALA has worked closely with a young family to craft a modern playscape around their new home in the heart of the Roaring Fork Valley.

Working in concert with BLACK SHACK OFFICE, who designed a contemporary addition to the existing traditional mountain cabin, ALA developed schemes that orchestrate an experience from the upper building envelope to the lower east end of the parcel. 

Utilizing SIM (Site Information Modeling) software and careful site analysis, including close communication with the client, architect, and contractor, the concepts emerged as a series of terraced rooms with a playful articulation of the properties hillside character which capitilizes specifically on the families mountain climbing heritage.