Flahrety Residence

Scene 1 final.JPG

flahrety residence

LOCATION: Carbondale, CO
CLIENT: Flahretys
SITE METRICS: .25 Acre, Private lot
SCOPE: Landscape Architecture
COMPLETION: N/A 

Terrain was approached by a young couple whom recently purchased a home in downtown Carbondale. Their desires included a fire feature and patio with ample seating, a space for their outdoor grill, access from front to back, and a revised entry with space allocated for future expansion of their home. Terrain’s concept seeks to minimize use of water and maintenance costs while providing a variety of outdoor rooms for relaxation, gardening, entertaining, and play. The site location adjacent to a busy street necessitated dense planting and the design of a privacy fence which both complements the home’s eclectic architecture and speaks to the owners youthful, contemporary taste. Native turf grasses and gravel areas were utilized in conjunction with stone boulders and artful stone plinths to delineate and articulate spaces while keeping cost and simplicity in mind.

PROGRAM:
+FIRE FEATURE
+PATIO
+SEATING AND ENTERTAINING
+FOOD GARDEN
+XERIC PLANTING
+FUTURE EXPANSION
+PRIVACY FENCING